2011. augusztus 5., péntek

Védő burok meditáció

sekhmet.gif








Védőburok meditáció.

E gyakorlat segítségével megtapasztalhatod, átélheted a feltétel nélküli szeretet érzését. Laza öltözékben helyezkedj el kényelmesen egy nyugodt helyen.

-        Csukjuk be szemünket, lábaink legyenek kissé terpeszben. Most nyújtsuk ki karjainkat, és írjunk le velük nagy köröket a testünk körül. Hagyjunk nagy teret magunk körül, és nyújtsuk ki az ujjainkat. Hajlítsuk be kezeinket, majd mozgassuk őket a derekunknál.

-        Most engedjük le karjainkat, lábainkat pedig közelítsük egymáshoz. Még mindig csukott szemmel képzeljünk testünk körül egy nagy, fehér energiabuborékot, akkorát, amekkora területet az imént karjaink mozgatásával kijelöltünk. Lássuk, amint az erős és rugalmas energiabuborék teljesen körbeveszi a testünket: ez a buborék az auránk vagy energiamezőnk.
-        Amint lelki szemeinkkel figyeljük a buborékot, próbáljuk meg nagyobbra fújni, mintha egy még nagyobb és vastagabb takaró venne körül bennünket. Miután elképzeltük, legyünk biztosak abban, hogy ez valóban meg is történt. Engedjük, hogy néhány percig átjárjon az a boldog érzés, hogy új nagyobb auránk van. Bármekkorát alkothatunk magunknak, amekkorát csak szeretnénk.
-        Ezután képzeljük el, amint egy rózsaszínű szeretetenergia a buborékunkba áramlik. Ehhez kérjük őrangyalunk segítségét. Ez az erős, védelmező, rózsaszínű energia a tiszta, feltétlen nélküli szeretet energiája. Maradjunk ennél a képnél, amíg jólesik.
-        A gyakorlat befejezéseképpen nyissuk ki a szemünket, élénkítsük fel testünket, lazítsuk ki kezeinket, lábainkat. Térjünk vissza a valóságba.
A gyakorlat elvégzése után igyunk meg egy italt, ami szintén hozzásegít az itt és a most-ba való visszatéréshez.

Részletek az: Angyali titkok c. könyvből.







Meditációs gyakorlat, ahol találkozol az őrangyaloddal!















Helyezkedjünk el kényelmesen. Kellemesen meleg szobában meditáljunk, ahol senki sem zavarhat meg. Hátunkat - amennyire csak tudjuk - egyenesen tartva üljünk le egy székre lábunkat a padlóra (vagy egy párnára) helyezzük.







Az orrunkon keresztül vegyünk egy mély lélegzetet, tartsuk benn a levegőt egy másodpercig, majd a szánkon keresztül fújjuk ki. Lélegezzük be,- és kilégzés lassan, egyenletes tempóban.







Most képzeljük el egy fehér, gyógyító fényt, amint a fejtetőnkön keresztül belép a testünkbe. Ahogy ez a fény fentről lefelé haladva szétárad bennünk, érezzük, amint ellazít bennünket.







Érezzük, amint a fény fentről lefelé szétárad bennünk a nyakunkon...(lazítsunk) a vállainkon...(lazítsunk) a karjainkon és a kezeinken... áthaladva. Egyre jobban és jobban ellazulunk.







A gyógyító fehér fény áramlik lefelé a mellkasunkon...(lazítsunk) a gyomrunkon és a hátunkon... Ahogy a fény eléri a csípőnket, a combjainkat, haladva lefelé a térdeinken, a lábszárunkon keresztül a talpunk felé, egyre ellazultabbak leszünk. Ez a meleg, fehér, gyógyító és lazító fény testünk minden részébe szétárad. Kívül-belül átmos bennünket... minden testrészünkben szétárad, és kimos belőlünk minden negatívumot, testi és lelki fájdalmat, amelyet a teljes nyugalom és a megkönnyebbültség érzése vált fel. Érezzük egész testünket tökéletesen ellazultnak... lazítsunk...







Most pedig már lassan és finoman egy levegőbuborékban úszunk, s a tökéletes biztonság és a védelem érzése ölel körül. Egyszer csak észrevesszük, hogy egy szeretetteljes jelenlét úszik felénk. Amint közelebb ér hozzánk, ösztönösen érezzük: ez a szeretettel teli lény az őrangyalunk. Ezt a szeretetenergiát nagyon ismerősnek találjuk. Emlékezzünk az érzésre, amikor szerető őrangyalunk - ez a védelmünkre rendelt oltalmazó, védelmező lény - lágyan a karjaiban tartott bennünket.







Egy pillanatig maradjunk meg az őrangyalunk által közvetített tökéletes, feltétel nélküli szeretet érzésében.







Olvadjunk össze ezzel a szeretettel, töltődjünk fel angyalunk szerető karjaiban, érezzük, ahogy a szeretet átjárja teljes valónkat. Maradjunk így egy kicsit, élvezzük ki a megtapasztalás minden pillanatát. Addig tartsuk fenn ezt az állapotot, amíg igazán jólesik, majd folytassuk a meditációt,







Vegyük alaposan szemügyre a velünk szemben álló angyalt. Ahogy ránk mosolyog, a tökéletes nyugalom és béke érzése jár át bennünket. Figyeljük meg, férfi vagy női alakban jelent-e meg előttünk. Nézzük meg alaposan. Mindaddig várjunk, amíg választ nem kapunk feltett kérdésünkre.







Most kérdezzük meg, hogy hívják az őrangyalunkat. Ez a név bármi lehet, úgyhogy ne lepődjünk meg a válaszon. Ismerősen hangzik, vagy egészen új számunkra? Jegyezzük meg a nevet.







Töltsünk el néhány pillanatot angyalunk társaságában, és kérjük meg, küldjön egy a jelenlegi élethelyzetünkben segítséget jelentő üzenetet. Addig tartsuk fenn ezt az állapotot, amíg szükségét érezzük.







Ha készen vagyunk, nézzünk fel az angyalunkra, mosolyogjunk rá, és figyeljük meg, ahogyan kezd az angyali energia szertefoszlani. Őrangyalunk ilyenkor megnyugtatásul kitárhatja karjait, hogy jelezze, bármikor segítségül hívhatjuk angyali energiáját, amikor csak szeretnénk. Boldogok, nyugodtak és magabiztosak vagyunk, és készek szembenézni mindennel, amit az élet elénk sodor.







A megfelelő időben térjünk vissza a valóságba, tudatos, éber állapotunkba. Nyissuk ki a szemünket. Most már teljesen éberek vagyunk... teljesen éberek. Néhány pillanatig gondoljunk még az imént átélt megtapasztalásra. Hogy hívták az angyalunkat? Hímnemű vagy nőneműnek láttuk? Mi volt a személyre szóló üzenetük, és mit jelent ez számunkra életünk jelenlegi szakaszában?      

A meditáció befejezése után vessük papírra az imént átélt élményünk részleteit, akár le is rajzolhatjuk a bennünk feltörő képeket. Dátummal is lássuk el bejegyzésünket, hogy később könnyebben visszakereshessük őket.







Jacky Newcomb:Angyali titkok c. könyvéből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése